Bestuur

Wie wij zijn: het bestuur van Volunteer Correct

De samenstelling van ons bestuur is ontstaan uit een gedeelde interesse in mondiale thema’s die dichtbij huis op te merken zijn. Als stichting zetten we de media en haar rol in de samenleving in om transparant en ‘accountable’ vrijwilligerswerk te bevorderen. Hierbij beschikt ons team over een grote hoeveelheid mediakwalificaties en -vaardigheden en een ferme verankering in de onderzoekspraktijk.

Wij stellen hieronder graag ons bestuur aan u voor. Voor meer over de stichting en haar doelen hier.

Rereinier-blackwhite-cropinier Vriend

Reinier Vriend is mediawetenschapper en gaf o.a. les in Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Reinier is gespecialiseerd in postkoloniale thema’s en heeft gepubliceerd over de relatie tussen vrijwilligerswerk en het web. Verder houdt hij van schrijven, reizen, en mensen, hetgeen terug te vinden is op zijn reisblogs. Reinier heeft enkele jaren in Zuidelijk Afrika gewoond en is een gecertificeerde reisgids in 4 van Zuid-Afrika’s provincies.

Reinier is voorzitter van Volunteer Correct.

Niko WinkelNiko Winkel

Niko is van huis uit sociaal informaticus en heeft als IT-specialist in een grote variëteit aan posities gewerkt, waaronder bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Geïntrigeerd geraakt in vrijwilligerswerk tijdens een verbijf in Arusha, Tanzania, verdiepte Niko zich in het onderwerp en begon vergelijkingssite GoTanzania.org, waarvoor hij al het Tanzaniaanse vrijwiligerswerk indiceerde. Niko begon bij stichting Volunteer Correct als deelnemer van Project Kaapstad, waar hij ondanks een gescheurde knieschijf toch de gehele Tafelberg zelfstandig afdaalde.
Inmiddels is Niko betrokken bij Stichting Sengerema, een organisatie die microfinancieringsprojecten opzet in Tanzania, bij de Live Now Foundation, die aan communityontwikkeling werkt in Zuid-Ghana en bij Ontmoet Afrika, een organisatie die bemiddelt voor vrijwilligers en stagiairs bij een aantal kleinschalige projecten in Ghana en Malawi.

Niko is penningmeester van Volunteer Correct.

Kuba Szutkowski

Kuba is succesvol filproducent bij onder andere Popov Film en Szutkowski AV. Kuba studeerde achtereenvolgens filosofie, psychologie en audivisuele vormgeving. Vanuit deze interesses maakt hij graag werk dat sociale thema’s aansnijdt en is als co-regisseur van de documentaire Making a Difference mede-oprichter van Volunteer Correct.

Kuba is secretaris van Volunteer Correct.