Artikelen & Video’s

Vrijwilligerswerk; het is niet makkelijk om het zomaar goed te doen. Ook is het niet zo simpel om de juiste informatie te vinden om je keuzes op te baseren. Om het voor iedereen makkelijker te maken om de vrijwilligersindustrie te begrijpen, zijn we druk bezig geweest met het produceren van handig mediamateriaal.

Ons mediamateriaal zal je enorm helpen om de valkuilen van vrijwilligerswerk te herkennen. Zo kan je zeker weten dat jij of bijvoorbeeld je zoon of dochter op stap gaat met een goed en ethisch verantwoord project. Maar de materialen zijn ook buitengewoon geschikt als basis voor lessen of discussies over vrijwilligerswerk.

Onze mediamaterialen zijn in twee categorieën opgedeeld: video’s en artikelen.

Video’s

Het merendeel van onze video’s zijn onze eigen producties, gemaakt tijdens Project Kaapstad. Deze video’s laten de opvallende kanten van het plaatselijke vrijwilligerswerk zien en werken wonderwel als beginpunt voor discussies tijdens lessen of bijeenkomsten. Had jij al nagedacht over de gevolgen voor kwetsbare kinderen? Of ben je benieuwd wat voor nut je kan zijn voor verschillende soorten organisaties? Je kan alle videoposts hier bekijken.

Artikelen

Onze artikelen hebben we op basis van hun inhoud onderverdeeld in drie verschillende categorieën. Op deze manier hebben we het voor jou makkelijker gemaakt om precies die inhoud te vinden die jou het best verder helpt.

De eerste categorie gaat over onderzoek. In deze artikelen presenteren we nieuw en uniek onderzoek dat door ons of externe experts is uitgevoerd. Deze artikelen zijn bijzonder behulpzaam voor mensen die meer willen weten over vrijwilligersproblemen en hun mogelijke oplossingen. Dit zijn bijvoorbeeld onderzoekers, studenten, filmmakers, journalisten of scholieren.

De tweede categorie heet besprekingen. De artikelen die je hieronder vindt zijn gewoonlijk reacties op films, artikelen of websites. Materiaal in deze categorie geeft de lezer een idee over hoe media vrijwilligerswerk portretteren èn wat wij daar als organisatie van vinden.

De derde categorie is beleving. Deze artikelen zijn geschreven door een van de deelnemers van onze projecten en gaan over hoe zij dat ervaren hebben. Deze artikelen geven je een inzicht in hoe het is om mee te werken met Volunteer Correct en geven een inzicht aan de mensen achter de stichting.