Volunteer Correct op weg naar oprichting branchevereniging duurzaam internationaal vrijwilligerswerk

Volunteer Correct is momenteel vooral 'achter de schermen' aan het werk. Daarbij geldt dat de primaire agenda, het bezig zijn met de verbetering van duurzaamheid en verantwoording omtrent internationaal vrijwilligerswerk, tijdelijk een secundaire is geworden. De primaire agenda behelst onze inzet om de vrijwilligers zendende organisaties te verenigen in de landelijke branchevereniging Volunteer Correct.

In oktober en december 2017 hebben we in werkgroepverband twee bijeenkomsten gepland. Deze waren het resultaat van de afspraken, die we maakten in juni bij de landelijke jaarbijeenkomst van Volunteer Correct. Het oogmerk was: hoe kunnen we in de toekomst met elkaar samenwerken met het oog op verbetering en verduurzaming van internationaal vrijwilligerswerk en belangenbehartiging van die organisaties die zich daarvoor, gezamenlijk, willen inzetten. 

We zijn momenteel, aan de hand van een oprichtingsvoorstel en een activiteitenagenda, in overleg met de organisaties in Nederland en hopen dat we spoedig voldoende handen opeen kunnen krijgen. In een groep van momenteel 17 organisaties voeren we dit overleg. We verwachten in volgende maand, juni, de feitelijke oprichting van de vereniging te kunnen starten.

We houden u op de hoogte.