Een goed artikel over de feiten rondom weeshuistoerisme

Miranda, die met haar gezin in Tanzania woont, heeft op haar weblog ‘Terug naar Afrika’ een goed verhaal geschreven over weeshuistoerisme. Ze maakt de praktijk in haar eigen omgeving mee. Notabene Arusha, de snel groeiende stad in het noorden van Tanzania, vlakbij de wildparken en de Kilimanjaro, de regio waar KLM dagelijks naar toe vliegt met nieuwe ladingen toeristen én vrijwilligers!

“Sinds enige tijd bestaat er een nieuwe vorm van toerisme dat steeds populairder lijkt te worden: weeshuistoerisme. Je zult dit woord niet in de Dikke van Dale vinden. Maar het bestaat wel degelijk.
onderwijs-in-tanzania-schoolkinderenJonge meisjes die nietsvermoedend een paar weken naar Tanzania komen om voor schattige Afrikaanse kindjes te zorgen. Ze stappen moeiteloos in de rol van zorgzame oudere zus. Ze spelen en knuffelen met hen. Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk van de lokale cultuur op te snuiven, doen wellicht nog een Afrikaans vriendje op en hebben de tijd van hun leven. Tot ze na een paar weken, of maanden, weer enigszins opgelucht terugkeren naar hun vertrouwde en veilige leventje. Tegelijkertijd iemand met een gebroken hart achterlatend. En het vriendje is het geenszins.”
Lees het artikel verder op Miranda’s weblog.