Volunteer Correct Transparantie-index: aanbod vrijwilligerswerk

Volunteer Correct Transparantie-IndexEen flink aantal organisaties biedt in Nederland vrijwilligerswerk aan in het buitenland. Via Nederlandse liaisons vanuit een ontwikkelingsland of met alleen een Nederlandstalige website. De diversiteit aan organisaties is groot en het verschil ertussen is onduidelijk. Zowel grote bedrijven als kleinschalige idealisten mengen zich in de Nederlandse vrijwilligerswerkmarkt. In zo’n divers veld is het erg moeilijk te onderscheiden op aspecten van kwaliteit. Het resultaat zijn extreme prijsverschillen, die zich erg lastig laten verklaren en vrijwilligers weten zich geen raad met de keuze waar ze zich voor gesteld zien. Volunteer Correct heeft daar wat op gevonden.

Hier presenteert Volunteer Correct de Transparantie-index. Met haar ‘transparantie-index’ zet Volunteer Correct in op transparantie in het aanbod. Zo kan de (aanstaande) vrijwilliger veel beter bepalen voor welke (bemiddelings)organisatie hij kiest. Want hoewel het voor iedereen duidelijk zal zijn dat voorkennis van een project niet te vergelijken is met de ervaring, toch kan er al veel informatie vooraf beoordeeld worden. Geeft de zendende organisatie inzicht in de doelen van haar projecten? Is er sprake van specifieke voorbereiding? Deze informatie maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken.

Kijk in het menu links, of zoek naar jouw organisatie om te zien hoe ze scoren. Voor het overzicht, zie het hele rapport hier!

Voor nieuws en updates: like ons op Facebook en volg ons op Twitter!